OK Computer Solution Kuala Lumpur

Mac/Laptop Repair and Service in Kuala Lumpur
A-G-023, 1 Shamelin Shopping Mall, Jalan 4/91, Taman Shamelin Perkasa, Cheras, Kuala LumpurOpening at 11:00 AMOpen today until 9:00 PMOpening at 11:00 AM tomorrowOpening at 3:00 PM tomorrowOpening at 3:00 PMOpening at 11:00 AM on MondaySorry, we're closed
Contact Us
Message sent. We'll get back to you soon.
Header image for the site

Updates

Posted on Jan 21, 2019

Ini adalah komponen dalam Macbook Air.
Macbook Air pun boleh jadi cannot ON kalau tak dijaga dengan baik !
#Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO #Fujitsu #MSI #BenQ #Toshiba #Compaq #Samsung #Alienware #Illegear #AppleMacbookPro #AppleiMax #Ipad #EnjoyYourLaptop #LoveYourLaptop #Enjo...

Read More
Learn more
Posted on Jan 19, 2019

Bateri laptop/macbook takkan tahan lama untuk selamanya sekali pakai je tau.

Bateri laptop/macbook bertahan selama mana dan sebagus mana cara penjagaan kita terhadap bateri tu.

Jangan ambil remeh. Bila bateri dah rosak , susah nak buat kerja sebab apa ? Sebab kena duduk dekat celah-celah yang ...

Read More
Learn more
Posted on Jan 18, 2019

No display berlaku apabila dari awal kita tak pernah nak ambil berat tentang laptop/macbook kita. Bila kita selalu guna laptop/macbook tapi tak pernah nak servis cuci habuk. Mungkin mula-mula tu terasa laptop/macbook panas melampau. Lama-lama eh kipas pula berbunyi . Lepastu dah disebabkan panas ...

Read More
Learn more
Posted on Jan 17, 2019

Haa, korang mesti pernah kan menghadapi situasi fedup/stress dengan laptop yang slow sampai rasa nak format je semuanya.

Eh eh sabar nanti dulu .. Kalau dah format sahaja habis lahh hilang data-data yang lain tu terutamanya gambar/video/dokumen dan sebagainya.

Okay tak apa, anda perlukan bant...

Read More
Learn more
Posted on Jan 16, 2019

Keyboard hanya mempunyai satu cable yang bersambung pada motherboard. Tak kesah lah kalau hanya satu atau dua button sahaja yang tak boleh guna/rosak . Harus diganti dengan satu set keyboard yang baharu.

#Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO #Fujitsu #MSI #BenQ #Toshiba #Compaq #Sam...

Read More
Learn more
Posted on Jan 15, 2019

Ini adalah bateri Macbook Pro yang baru dan lama..

Cycle Count Battery (power)

Klik About this Mac ->> System Report ->> Power
(lihat Cycle Count & Condition)

Apabila Cycle count sudah mencapai 1000 , bateri mesti ditukar !! Kalau tidak , bateri akan kerap drain dan kemungkinan ia akan rosak...

Read More
Learn more
Posted on Jan 14, 2019

Pelanggan datang ke kedai repair laptop Cheras untuk membeli bateri laptop Acer Aspire 4738G.

#Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO #Fujitsu #MSI #BenQ #Toshiba #Compaq #Samsung #Alienware #Illegear #AppleMacbookPro #AppleiMax #Ipad #EnjoyYourLaptop #LoveYourLaptop #EnjoyYourMac #Lo...

Read More
Call now
Posted on Jan 9, 2019

Nak Install Basic Software ?
OKCS KL #kedairepairlaptopCheras boleh bantu anda!

#Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO #Fujitsu #MSI #BenQ #Toshiba #Compaq #Samsung #Alienware #Illegear #AppleMacbookPro #AppleiMax #Ipad #EnjoyYourLaptop #LoveYourLaptop #EnjoyYourMac #LoveYourMac #OK...

Read More
Learn more
Posted on Jan 8, 2019

Bagi mereka yang masih tidak tahu, ini lah kipas Cpu ! Kalau kipas ni dah penuh habuk, habis lah .. Panas laptop jawabnya . Bahaya untuk laptop kerana kemungkinan boleh merosakkan komponen lain. #Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO #Fujitsu #MSI #BenQ #Toshiba #Compaq #Samsung #Alie...

Read More
Learn more
Kepakaran kami ialah menyelesaikan pelbagai masalah laptop anda dari pelbagai jenama dari brand A ke T serta kami mempunyai kepakaran dalam membaiki peranti Apple seperti Macbook Air, Macbook Pro, iMac, Mac Mini dan sebagainya. Ok Computer Solution mempunyai 12 cawangan seluruh Malaysia dan salah satu ialah cawangan Ok Computer Solution Kuala Lumpur. Jom follow page FB kami di 'OK Computer Solution Kuala Lumpur'

Contact Us

Contact

Call now
  • 017-641 7084
  • 03-9202 2947

Address

Get directions
A-G-023, 1 Shamelin Shopping Mall, Jalan 4/91
Taman Shamelin Perkasa
56100 Cheras
Kuala Lumpur
Malaysia

Business Hours

Mon:11:00 AM – 9:00 PM
Tue:11:00 AM – 9:00 PM
Wed:11:00 AM – 9:00 PM
Thu:11:00 AM – 9:00 PM
Fri:3:00 – 9:00 PM
Sat:11:00 AM – 9:00 PM
Sun:Closed