OK Computer Solution Kuala Lumpur

Mac/Laptop Repair and Service in Kuala Lumpur
Open today until 9:00 PM
Header image for the site

Updates

Harini pelanggan mengadu kt kawasan keyboard sudah kembung, masa nk buat kerja jadi xselesa dengan macbook kembung.
.
Bila Technician lihat Battery Macbook sudah kembung. echnician kata macbook ni masih boleh diselamatkan lagi dengan menukar battery baru.

Call now

Banyaknya habuk dalam desktop, berapa tahun simpan ni?

Customer datang hantar mengadu sebab tak boleh Nak On. Katanya pernah terbau hangit dalam Dia, so suspect motherboard terbakar

Lepas technician cek, rupanya power supply je yg rosak. Alang2 kami suggest untuk servis sekali kasi bersih dalam

Call now

Kenapa Laptop Xboleh nk boot???
.
Technician lakukan diagnose dapati hardisk dah xboleh nk guna.
.
Kami cadangkan kalau hardisk xboleh guna baik pakai ssd je tambahan pula laptop anda boleh bertambah laju

Call now

Pelanggan datang lagi untuk upgrade ssdπŸ˜„πŸ˜„.
.
Pelanggan mengadu laptop slow je xbest la kalau tengok laptop slow macam siput.🐌🐌.
.
.
#Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO #Fujitsu #MSI #BenQ #Toshiba #Compaq #Samsung #Alienware #Illegear #AppleMacbookPro #AppleiMax #Ipad #EnjoyYou...

Read More
Call now

JOB OF THE DAY
.
.
YeahπŸ˜†πŸ˜†, hari ni ada pelanggan minta upgrade ssd dan ram. Dia kata laptop batery problem xboleh pakai bila pakai belum cukup sejam xdetect πŸ€”πŸ€”.
.
Technician pelik bila lihat bateri elok tapi xdetect, tukar bateri pun sama tetap xdetect. Jadi technician buat testing rupanya mo...

Read More
Call now

Apa!! Laptop boleh on tapi asyik tersangkut dekat startup. Lihat condition hardisk tinggal 0% dan perfomance tinggal 100%
.
Patut guna je ssd kan ok tu, warranty 3 tahun, kerosakan ssd dijamin 98% takkan rosak. Baru x tersangkut kt startup.

Call now

Pelanggan hari ni mengadu ssd xley load windows.
.
Technician testing ssd dia kata ssd in good condition cuma os yg problem. Fuhh selamat😌😌

#Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO #Fujitsu #MSI #BenQ #Toshiba #Compaq #Samsung #Alienware #Illegear #AppleMacbookPro #AppleiMax #Ipad #E...

Read More
Call now

Hari ni pelanggan datang mengadu laptop x boleh nak on 😯😯
.
Technician kami buat testing adapter jika laptop ada masalah dengan adapter charger atau battery, Hmmm laptop xder power rupanya.😌😌
.
Ps: Kami juga menjual adapter dan bateriπŸ”₯πŸ”₯
.
.
#Acer #Asus #Dell #HP #Lenovo #Microsoft #SonyVAIO...

Read More
Call now

Repair Laptop Cheras

Hari ni ada satu model Compaq, pelanggan mengadu laptop asyik mati je lepas main youtube x sampai 5 minit laptop terus mati.

Aduh kesiannyer, lepas dapat laptop ni. Cuba lihat kipas dan thermopaste rupanya motherboard x stabil.

Hmmm, kalau mahu elakkan dari motherboard ros...

Read More
Call now

Testimonials

2 months ago
Good and honest technician. Service & troubleshoots are tip top. It takes some times to repair my hp pavillion but the repair works and test done so neatly. Thanks Guy!
- Muhammad H
5 months ago
Served by very helpful & friendly technician and affordable. Highly recommended!
- Kitson L
7 months ago
Thanks for the service and warranty. Nice service. Good staff. #veryrecommended
- Aneza Z
Kepakaran kami ialah menyelesaikan pelbagai masalah laptop anda dari pelbagai jenama dari brand A ke T serta kami mempunyai kepakaran dalam membaiki peranti Apple seperti Macbook Air, Macbook Pro, iMac, Mac Mini dan sebagainya. Ok Computer Solution mempunyai 12 cawangan seluruh Malaysia dan salah satu ialah cawangan Ok Computer Solution Kuala Lumpur. Jom follow page FB kami di 'OK Computer Solution Kuala Lumpur'

Contact Us

Contact

Call now
  • 017-641 7084
  • 03-9520 2500

Address

Get directions
A-G-026, 1 Shamelin Shopping Mall, Jalan 4/91
Taman Shamelin Perkasa
56100 Cheras
Kuala Lumpur
Malaysia

Business Hours

Mon:11:00 AM – 9:00 PM
Tue:11:00 AM – 9:00 PM
Wed:11:00 AM – 9:00 PM
Thu:11:00 AM – 9:00 PM
Fri:3:00 – 9:00 PM
Sat:11:00 AM – 9:00 PM
Sun:Closed
Contact Us
βœ•
Message sent. We'll get back to you soon.